Onze diensten

Onze kliniek heeft de nieuwste technologie. Uw huisdier is bij ons in goede handen.

Beeldvorming

In de praktijk beschikken we over echografie en digitale röntgen, dit voor zowel algemene diagnostiek als tandheelkunde. Dit stelt ons in staat om snel en accuraat diagnoses te stellen en de best mogelijke zorg te bieden aan uw huisdieren. 

Chirurgie

Bij dierenartsenpraktijk Aminos bieden we een breed scala aan chirurgische diensten om te voldoen aan de diverse behoeften van uw huisdieren. Ons ervaren team voert niet alleen preventieve chirurgie uit, zoals bv sterilisatie en castratie, maar staat ook paraat voor complexere curatieve ingrepen, zoals darmchirurgie, keizersnedes en blaaschirurgie....Ook voor orthopedische ingrepen kan u bij ons terecht. Wij beschikken over gasanesthesie en zorgvuldige monitoring om de veiligheid en het comfort van uw huisdieren te waarborgen. Indien nodig voeren we een voorafgaandelijk bloedonderzoek uit .U kunt vertrouwen op onze expertise en zorgzaamheid bij elke stap van het chirurgische proces. 

BLOEDANALYSE EN MICROSCOPIE

Dankzij ons geavanceerde IDEXX-toestel voor bloedanalyse kunnen we het merendeel van de onderzoeken intern in onze praktijk uitvoeren, zonder afhankelijk te zijn van externe laboratoria. Dit betekent dat we in staat zijn om snel en efficiënt de benodigde diagnostische tests te leveren, zelfs buiten de reguliere kantooruren. Dit resulteert in een snelle en nauwkeurige behandeling voor uw huisdieren. Naast ons IDEXX-toestel voor bloedanalyse, beschikken we ook over een  microscoop in onze praktijk. Deze microscoop is een  hulpmiddel voor gedetailleerde beoordeling van uitstrijkjes.

Tandheelkunde

Bij dierenartsenpraktijk Aminos begrijpen we dat tandhygiëne niet alleen van invloed is op het gebit van uw huisdieren, maar ook op hun algehele welzijn. Net als bij mensen kunnen gebitsproblemen leiden tot ernstige gezondheidskwesties bij dieren. Daarom is preventie en zorg voor het gebit zo cruciaal. Wij bieden niet alleen grondige gebitscontroles en advies, maar we beschikken ook over gespecialiseerde apparatuur en dentale radiologie om tandbehandelingen uit te voeren wanneer dat nodig is. We willen benadrukken dat tandhygiëne een integraal onderdeel is van de gezondheid van uw huisdieren, en we staan klaar om ervoor te zorgen dat hun gebit in topconditie blijft. 

recovery/ hospitalisatie

Bij dierenartsenpraktijk Aminos begrijpen we dat sommige zieke dieren en postoperatieve patiënten wat extra zorg en aandacht nodig hebben. Daarom hebben we speciale ruimtes ingericht waarin ze kunnen verblijven. Onze gescheiden kennelruimten voor honden en katten bieden rust, geborgenheid en optimale hygiëne. Bovendien zorgen we voor een comfortabele omgeving met klimaatregeling en zuurstoftoediening indien nodig. Ons goed doordacht infuusbeleid is gericht op het handhaven van de gezondheid en het welzijn van uw huisdieren gedurende hun verblijf in onze praktijk. U kunt erop vertrouwen dat uw geliefde metgezellen de best mogelijke zorg en aandacht krijgen, ook tijdens hun herstel.